The Audit Company

De naam “The Audit Company” bestaat sinds 1 januari 2023, maar de controle praktijk van The Audit Company heeft al een lange historie.

De huidige controlepraktijk is meer dan 30 jaar geleden ontstaan bij een regionaal accountantskantoor in het groene hart van Nederland.

Deze regio is niet alleen bekend van haar mooie typische Nederlandse landschap. In dit gebied is een grote verscheidenheid aan ondernemingen waarvan de glastuinbouw met wereldwijde export van groente en fruit een goed voorbeeld is.

Onze visie

De visie van The Audit Company is altijd geweest zich te focussen op de audit, maar ook het kunnen bieden van een volledig pakket van dienstverlening aan haar cliënten. Om dit te kunnen doen zijn er de afgelopen jaren diverse vormen van samenwerking geweest met andere accountantskantoren en fiscale en juridische advieskantoren.

Consolidatieslag binnen accountancy

Er heeft een consolidatieslag plaats gevonden afgelopen decennia binnen de accountancy.
De partners van de audit praktijk van dit lokale accountantskantoor hebben altijd geloofd dat er ook een behoefde is naar kleinere onafhankelijke accountantskantoren. Kantoren die dicht bij hun cliënten staan en door hun omvang meer flexibel zijn om in te spelen op de behoefden van hun cliënten.
De overtuiging is dat een persoonlijke aanpak en je cliënten echt kennen van grote waarde is, niet alleen voor de kwaliteit van een controle maar, ook in de waardering van de cliënten.

Naast de consolidatieslag heeft er vanaf de jaren ‘90 van de vorige eeuw ook een uitbreiding plaats gevonden van de dienstverlening van veel accountants kantoren op het gebied van consultancy en advies onder dezelfde naam.

Eén van deze kantoren is BVL & Co, een nieuwe regionale speler uit de omgeving van Amsterdam. In 2022 is besloten om te fuseren met BVL & Co en onze naam te wijzigen in The Audit Company.
Het label BVL & Co staat voor professionele dienstverlening op het gebied van accountancy en belastingadvies aangevuld met zeer uitgebreide bedrijfsadvisering.

The Audit Company  staat voor een kwaliteitskantoor met een vergunning van de toezichthouder de AFM (Autoriteit Financiële Markten) voor het verrichten van wettelijke controles.
Om er zeker van te zijn dat wij, ook als klein kantoor, voldoen aan alle wet- en regelgeving en op de hoogte blijven van de laatste inzichten en ontwikkelingen zijn wij lid van de SRA. De SRA is een vooraanstaande vereniging voor onafhankelijke Nederlandse accountantskantoren.